Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece
ANYONE TO JOIN THE CLUB OF THE MISSING ONES INTO THE EVER LASTING HOPES ?

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΚΑΙ Η ΜΥΗΣΗ


Καλές Απόκρειες .

Μάλλον θα παίξετε με το πέταγμα του χαρταετού .

Όσο και να άλλαξαν οι εποχές , ΤΑ ΈΘΙΜΑ , έχουν και διατηρούν την αυτοτελή δυναμική τους .

Η παιδική μου εκπαίδευση περιελάμβανε ΚΑΙ την αριστοτεχνική κατασκευή έγρωμου Χαρταετού , design διαφορετικό και πιό βελτιωμένο κάθε χρόνο , με κρόταλα και κρόσια και βαρέος τύπου ουρά με πρόβλεψη γιά επέκταση , ανάλογα με τον αέρα.

Στην περίπτωσή μου ουδέποτε στην κατασκευή μου δέθηκε ξυραφάκι .

Γινότανε τότε μεγάλο event ΣΤΗΝ ΖΩΟΔΌΧΟ ΠΗΓΗ ΣΤΟΝ ΒΎΡΩΝΑ .

Η θέση αυτή ήταν τότε η τεράστια αυλή του Ναού , πνιγμένη στις μυρωδιές του καιόμενου λιβανιού , στα διάσπαρτα πεύκα , στα χαριτωμένα κυκλάμινα , τις λικνιζόμενες μαργαρίτες τις θεραπευτικές μολόχες στο τσίμπιμα της γειτόνισάς τους τσουκνίδας, τις μαγευτικές κατακόκκινες παπαρούνες, τα γοητευτικά πολύχρωμα αγριολούλουδα .

Οι χαρταετοί κάθε τύπου , χρώματος και μεγέθους έσβυναν την εικόνα του ουράνιου στερεώματος .

Τα τρανζισταράκια - είχαν πρόσφατα ευευρεθεί , παίζανε Καζαντζίδη κυρίως , αλλά βέβαια όλα τα βαθύφωνα κλαρίνα και βέβαια υπήρχαν και τα ηλεκτρόφωνα με μπαταρίες :τα TEPAZ , να παίζουν pop και rock, και ότι άλλο άρεσε στίς μελισσοπαρέες , με τελικό ήχο backround το βούισμα από το συνολικό μπέρδεμα όλων των ήχων .

Το ζόρι από την αντίσταση του αετού , με παρέσερνε και όλος αδρεναλίνη πάσχιζα να μένω όρθιος και δεν τα κατάφερνα .

Τα χέρια μου , ( άν και ο μπαμπάς συμβούλεβε να φοράμε γάντια ) , επειδή δέν είχα καλή αίσθηση αφής του κερωμένου κορδονέτου με γάντια , μή φορώντας τα , τα μάτωνα από την τριβή του σπάγγου .

Την άλλη μέρα στο σχολείο , επιδεικνύαμε , τα παιδάκια μεταξύ μας , τα γεναία τραύματα μας και μολονότι πονάγαμε , αισθανόμασταν ότι είχαμε περάσει κάποιο μυστικό στάδιο μύησης γιά αλλαγή επιπέδου στις μυθικές βαθμίδες αξιωσύνης στις παιδικές παρέες , ώστε τάχα άξιζε τον πόνο και την παρατήρηση των γονιών μας και το αργό κούνιμα του καφαλιού τους πέρα - δώθε σε ένδειξη απόγνωσης γιά την ποιότητα της ζητούμενης επικοινωνίας και συμμόρφωσής μας στις συμβουλές τους .

Οι κώδικες της παρέας ήταν πιό ισυροί από τον πόνο και την απειλή διαφόρων ποινών γιά τους ανυπάκουους .

Σας εύχομαι καλά κούλουμα και καλή μύηση .

Γειά σας και χαρά σας .